Hej Johan Källman, försäljningsingenjör och specialist på trådlösa komponenter!

Berätta, vem är yrkesmannen Johan?

Jag arbetar som KAM med större företag och som specialist inom området wireless – trådlösa komponenter och givare. Några av de kunder jag jobbar med idag är Atlas Copco, ABB, Epiroc, Cargotec och Caterpillar. Jag har jobbat i 25 år med elektronik, på både svenska och globala bolag som Sick AG och Schneider Electric. Jag är teknikutbildad, specialiserad inom el/elektronik och vidareutbildad i Tyskland bl a inom området trådlösa komponenter.

Kort om privatpersonen

Född i Stockholm men flyttade till Göteborg efter lumpen. Jag är gift och har två barn. Kommer från en idrottstokig familj, den ena värre än den andre. Jag valde att satsa på häcklöpning, tillhörde svensk elit i 15 år på 110 meter häck, var Sverigeetta som junior och har deltagit i Finnkampen. Träning är fortsatt ett stort intresse tillsammans med resor.

Vad gjorde att du började på Pulsteknik?

Precis som våra ledord ”Elkomponenter för krävande miljöer och applikationer” indikerar, har vi stort fokus på Ex-komponenter, produkter för extrema temperaturer, täthetsklasser och säkerhet. Jag trivs på Pulsteknik eftersom jag gillar att fördjupa kunskaper och specialisera mig inom specifika områden. Jag brinner för området trådlösa komponenter och givare. Här ser vi att det kommer att ske väldigt mycket de närmaste åren med ökad datoriserad signalinsamling. Detta är en naturlig utveckling som Industri 4.0, den fjärde industriella revolutionen som vi just nu befinner oss i – digitaliseringen – för med sig. Med teknikskiften sker en intressant utveckling och vi kommer att se andra typer av givare/signalinsamling/ledare mot trådlösa lösningar. Det ligger stora besparingsmöjligheter i att hitta nya innovativa lösningar för våra kunder och här vill vi ligga i framkant.

Vad kan du hjälpa företag med?

Jag älskar att träffa olika kunder, lyssna på deras utmaningar och hjälpa till att hitta lösningar som effektiviserar, ökar driftsäkerheten och ger en bra totalekonomi. Jag är tekniskt kunnig, har stor erfarenhet av olika lösningar och jag är nyfiken på utvecklingen. Jag välkomnar alla befintliga och potentiella kunder att kontakta mig för ett möte eller ett samtal inom området wireless – trådlösa komponenter och givare.

Välkommen att kontakta mig!

Johan Källman
johan.kallman@pulsteknik.se
Tel: 031-707 95 42
Mobil: 070-671 34 75