En sjövan försäljningsingenjör på Pulsteknik

En sjövan försäljningsingenjör på Pulsteknik

– Hej Jens, kan du ge exempel på ett par trender i den industriella el-branschen nu?

– Trådlöst dominerar och så skulle jag säga LED belysning i Ex- och generellt utsatta miljöer. Allt fler fartyg och industrier byter – eller kommer att byta ut – sina armaturer. Det handlar både om att minska energi- och underhållskostnader och att säkerställa belysning i extrema temperaturer och miljöer.

– Dina kollegor säger att du har långt kvar till guldklockan, hur länge har du jobbat på Pulsteknik?

– Jag har jobbat här ett år nu och innan dess arbetade jag i 16 år på Mastec Stålvall som är en ledande tillverkare av komplexa förpackningsmaskiner. Där arbetade jag med reservdelar, eftermarknad och var produktansvarig mot stora bolag.

– Vad arbetar du med på Pulsteknik?

– Jag är ansvarig för våra relationer med några av våra stora kunder, bl a ABB, Volvo, Rolls-Royce, Alimak Hek AB och DeLaval. Jag är också partneransvarig för en av våra stora leverantörer Hawke International inom Hubbell koncernen. Som en del av detta är jag specialiserad inom områdena förskuvningar,  kontaktdon och kapslingar från Hawke.

– Vad studerade du?

– Jag läste till maskinbyggare – konstruktion, styr & reglerteknik och byggde sedan på min gymnasieutbildning med teknisk processtyrning. Jag har också jobbat som servicetekniker vilket har bidragit till att jag snabbt har känt mig hemma i denna bransch.

– Men försäljningsrollen är ganska ny för dig?

– Egentligen inte eftersom jag har jobbat länge med eftermarknad och är van vid rådgivning och produktionsplanering tillsammans med kunderna. På Pulsteknik jobbar vi med att tillföra värden i kundens dagliga produktion och att hjälpa till att hitta nya lösningar.

– Jag antar att det är viktigt att tillbringa mycket tid ute hos kunderna för att förstå både nuvarande och framtida behov?

– Absolut, och kunderna förväntar sig naturligtvis att vi ska bidra med erfarenheter av innovation, nya produkter och metoder

– Berätta kort om dig själv privat!

– Jag är uppvuxen i Hisings Kärra, bodde sedan länge i Göteborg men är nu tillbaka på brottsplatsen Kärra Gerrebacka omgiven av hästgårdar. Jag är gift och har två barn på
7 och 11 år.

– Du i:ar inte och har ingen äkta skepparkrans men lär vara en entusiastisk öbo under sommarhalvåret sedan födseln.

– Ja helt rätt, i min familj så har vi alltid tillbringat väldigt mycket tid på Gåsö i Bohusläns skärgård. Det är ursprungligen min mammas föräldrahem och mina barn älskar också att segla och fiska krabba. Dessvärre så behöver gamla hus en hel del underhåll så jag står oftare med en pensel eller hammare i näven därute än jag sitter i båten.   

Välkommen att kontakta Jens!

Jens Fahlén
jens.fahlen@pulsteknik.se
Tel: 031-707 95 37
Mobil: 070-551 26 76