Gränssnitt människa-maskin för extrema miljöer/ steute´s

EX-styrenheter från .steute - nu med ett utökat lågtemperatursområde.

EX-styrenheter från .steute - nu med ett utökat lågtemperatursområde.

Med de nya varianterna inom Ex BF 80-serien riktar sig steute´s produktområde Extreme till gränssnittsanvändare mellan människor och maskiner. De har utvecklats speciellt för användning i explosiva miljöer och i temperaturer från -60 ° C till +65 ° C, vilket är en väsentlig skillnad jmf med konventionella produkter.

Den nya serien finns i tre olika kapslingsstorlekar för att inkludera ett, två eller tre element. Användaren kan välja mellan olika ställdon, signallampor och nyckelbrytare, inklusive nödstoppsknappar och svampknappar. Alla modeller är lämpliga för montering på till exempel maskinhöljen, väggar eller paneler - även och särskilt i krävande miljöer och applikationer. De uppfyller skyddsklass IP 66 och har utvecklats speciellt för alla slags ”Extrema” applikationer.

Återkopplingen från våra kunder har resulterat i att serien numera kan verka inom ett utökat temperaturområde. Förändringarna på produkterna är inte synliga för ögat, utan består bla i nya tätningar och komponenter som är klassade för -60 ° C. BF 80 serien är ATEX / IECEx-godkännda.           

Applikationer såsom:

  • Varvsindustri
  • Offshore-teknik 
  • Olje- och gasindustrin m.m.

 

Länk >> Ex BF 80 | steute Technologies
(engelsk)

Visa fler