Elektromagnet - Kendrion

Säkra robotapplikationen!

Elektromagnetiska komponenter för robotik och automatisering

 

Säkra robotapplikationen!

Säkerhetsaspekter är ett problem i varje robotapplikation. När allt kommer omkring får varken människor eller kapitalvaror skadas av oregelbundna rörelser, även vid kontroller eller vid strömavbrott.

KENDRION elektromagnetiska hållmagneter som är idealiska för detta ändamål, har en hög precision och är slitstarka. De finns för hantering av olika funktioner, storlekar och prestandaklasser. Framförallt säkerhetsställs robotapplikationerna.

Elektromagnetiska hållmagneter används inom många olika områden, till exempel inom automation, transport och hantering. Beroende på krav finns elektromagneterna i cirkulära, platta eller rektangulära varianter. Hållkraften sträcker sig från 36 - 30 000 N.
För tillämpningar inom verktygstillverkning och maskinteknik används KENDRION´s kraftoptimerade versioner, vilket ger en hög hållkraft i förhållande till storlek på hållmagneten.

Magneterna består av ett magnethus och en DC spole. Den magnetiska kretsen som är öppen i påslaget tillstånd gör det möjligt att hålla ferromagnetiska arbetsstycken. Om matningsspänningen är avstängd lossnar arbetsstycket från hållmagneten. Hållmagneterna förbrukar mycket låg driftsström och är underhållsfria.
Flera användningsområden är servomotorer, robotik, automatisering, vindkraftverk, medicinsk teknik men även för applikationer som inte drivs av någon typ av motor. KENDRION erbjuder även kundanpassade bromslösningar.

Ladda ner broschyr>>
(Engelsk)

Visa fler