Tillsammans skapar vi lösningen för era behov

För oss är det en självklarhet att samarbeta med kunder, leverantörer och samarbetspartners i alla sammanhang där det tillför mervärden. Vi har därför valt att alliera oss med några av de vassaste internationella aktörerna inom de fokusområden vi verkar.

Kapslingar för Ex, marina och industriella applikationer

Abtech

Abtech har tillverkat elektriska kapslingar i över fyrtio år. Höljen finns i en rad olika material inklusive rostfritt stål, GRP och aluminium. De är utformade för användning på en mängd olika applikationer inom tex. offshore-plattformar till ökenbaserade processanläggningar eller järnvägssidor. Eftersom Abtech-kapslingar huvudsakligen används i utsatta och farliga arbetsområden, har de vanligtvis ett stort omgivningstemperaturområde och en hög nivå av IP isolation.

Kapslingar inom utsatta/farliga arbetsområden använder flera skyddskoncept inklusive ökad säkerhet (Exe), Explosion Proof (Exd) och Intrinsic Safety (Exi). Alla är ATEX- och IECEx-kompatibla och många har globala certifieringar inklusive EAC (TR CU), InMetro och nordamerikanska godkännanden för USA, klass 1 zon 2 och Kanada, klass 1 zon 2.

Läs mer>>  Abtech

Reläer & anpassade sensorer

Elesta

Elesta utvecklar och producerar produkter inom områdena:

  • Reläer med tvångsstyrda kontakter
  • Anpassade sensorer

Elestas reläer används som hjärtat i tillämpningar av funktionell säkerhet. Var som helst det finns risk för olyckor används Elesta reläer tex. spårkorsningar, hissar, robotar, medicinska lasrar, röntgenutrustning eller byggkranar, för att bara nämna några applikationer.

Läs mer>> Elesta

Mät- sensor- & automationsteknik

FSG - specialiserade på mobil styrning

Berlinbaserade FSG (Fernsteuergeräte) en av de ledande leverantörerna inom industriell mät-, sensor- och automationsteknik.

FSG utvecklar och tillverkar högkvalitativa sensorer, sändare, vinkelsystem och användarorienterade systemlösningar för olika industriella behov.

FSG utvecklar även mät- och styrteknologiprogram som reglerar och kontrollerar process-sekvenser.

Läs mer>> Fernsteuergeräte

"Technology for safety"

GM International

GM International (GMI) - ett italiensk ingenjörsbolag med spridning i 50 länder som utvecklar och tillverkar isolerade barriärer, säkerhetsreläer, nätaggregat och indikatorer för Ex och industrin med höga krav på säkerhet och kvalitet.

Läs mer>> GM International

Tätningar av hög kvalitet för kablar och rör

Hawke Transit System

Hawke Transit System är ett företag med mer än 30 års erfarenhet av tätningssystem. En utveckling av tätningar som började med Nordsjöns oljeindustri för att möta de hårda och ställda kraven som är där - till att förse tätningar till olika industrisektorer runt om i världen.

Dessa produkter tätar och uppvisar motstånd mot:

Vatten, gas, rök, ohyra, strålning, kemikalier, explosioner, ultraviolett ljus, elektromagnetisk störning och buller.

Läs mer>> Hawke Transit System

Elektromagneter högt och lågt

Kendrion

Kendrion utvecklar och tillverkar högkvalitativa elektromagnetiska system och komponenter. Under mer än 100 år har Kendrion tillverkat precisionsdelar till världens ledande tillverkare inom personbilar, kommersiella fordon och industriella applikationer. Läs mer om Kendrion Group!

Kabelförskruvningar

Peppers Ltd

Peppers Ltd har mer än 70 års produktion/erfarenhet av högkvalitativa kabelförskruvningar med tillbehör i mässing, förnicklad mässing eller rostfritt stål för kablar/armerade kablar och ledning. Dessa monteras enligt CROCLOCK®. Läs mer om Peppers Ltd

Kabelförskruvningar för industi & bygg

SIB Industry & Building Parts

SIB designar, tillverkar och säljer kabelförskruvningar och tillbehör i mässing, rostfritt stål och plast för el-, järnvägs-, sjöfarts- och gruvindustrin och ATEX-certifierade produkter för farliga miljöer (olja och gas, petrokemikalier etc.), samt ett komplett sortiment för byggsektorn. Läs mer om SIB
gränsbrytare och strömomkopplare

steute Technologies GmbH & Co

.steute är en global specialist inom utveckling och produktion av driftsäkra och säkerhetsklassade gränsbrytare och givare för komplexa och kritiska applikationer. Produktportföljen består av ett brett sortiment av produkter inom fyra affärsområden: Trådlöst, Automation, Extrem/Ex och Meditech. Läs mer om steute

BELYSNING FÖR EXPLOSIVA MILJÖER

Wolf

Där det finns en explosionsrisk är Wolf en av världsledande leverantör av portabla LED-armaturer, strålkastare och laddningsbar belysning inom Ex-områden.

Deras belysningssystem är ATEX och IECEx certifierad för explosiva miljöer. Läs mer om Wolf 

 

 

 

.