Pulsteknik

Ett litet företag med hög kompetens och unika lösningar

Pulsteknik är ett familjeföretag som startades 1965 av Erik Reinhold. Sedan mer än 50 år tillbaka arbetar vi med produkter från ledande tillverkare och har koncentrerat oss på att bli specialister inom ett begränsat område.

 

Med stort engagemang och hög kompetens erbjuder vi produkter och unika lösningar för industrin med fokus på Ex-materiel och automation. I de mest krävande situationerna, där du behöver en driftsäker elkomponent, är Pulsteknik rätt val för dig. Vi har produkter för såväl energisektorn, fartyg, medicinsk utrustning, hissar, processindustri, raffinaderier, offshore, kranar och andra mobila enheter som för OEM-byggare som behöver säkra lösningar.

 

Vårt brinnande engagemang och vår stora kompetens när det kommer till att lösa problem är det som skiljer oss från mängden.

Glada medarbetare

Vår historia

Läs om vår resa som företag

1965 – Företaget startades av Erik Reinhold

Året var 1965 och Pulsteknik startade som tillverkare av reläbaserade automatikskåp. Några av kunderna var Wasa Spisbröd i Filipstad och Arlövs Sockerfabrik i Arlöv.

1968  Import av komponenter

Efter bara några år som tillverkare av reläbaserade automatikskåp gjordes bedömningen att framtiden istället låg i att importera elkomponenter från Europa.

1972 – Tillverkning av elektronik

Eftersom det redan från början fanns en förståelse för att tillverka kundanpassade relästyrningar så blev nästa steg att tillverka kundanpassade tidreläer och efterhand mer och mer avancerade elektronikstyrningar för till exempel PH-mätning, hissapplikationer och bakgavelstyrningar.

1997 – Ex-produkter

Vi hade nu ett intressant produktsortiment av elkomponenter men kände hela tiden att det saknades möjlighet att erbjuda processindustrin i Göteborgsområdet lämpliga Ex-klassade produkter. Nu var det dags. De första Ex-klassade produkterna var kapslingar, plint och egensäkra produkter.

1999 – ISO 9001

Ända sedan starten har vi på Pulsteknik satt en ära i att leverera kvalitetsprodukter. När trycket kom från marknaden att företag skulle certifiera sig så valde vi DNV och certifieringsnivån ISO 9001, eftersom vår verksamhet omfattade hela processen: från marknad, via konstruktion och produktion – till leverans.

2007 – Elektroniktillverkning avyttras, fokus på Ex och Automation

Pulsteknik var nu ett litet stabilt företag som vi ville fortsätta att utveckla och vi hade dessutom byggt upp ett omfattande produktområde. Det resulterade i att vi avyttrade elektroniktillverkningen för att i istället fokusera på Ex och automation.

2017 – Miljöarbete tar fart och Pulsteknik AB förvärvas av Addtech AB
Efter tydliga signaler och önskemål från våra kunder, påbörjade Pulsteknik 2017 arbetet med att bli miljöcertifierade enligt ISO14000.  

 

Sedan 1 november tillhör vi teknikhandelskoncernen Addtech AB.
Läs mer på www.addtech.se.

2018 – Ny VD och ökad samverkan med strategiska partners

Pulsteknik tar ett strategiskt beslut att liera sig med värdeskapande internationella leverantörer som Hawke International, G.M. International, FSG, Abtech och Steute. Genom detta skapas möjligheter att erbjuda större helhetsåtaganden och få tillgång till nya marknader.

Skor på en medarbetare
Medarbetare jobbar framför skrivbord

Företagsfakta

Svart på vitt

Pulsteknik är ett familjeföretag grundat 1965 av Erik Reinhold men sedan 1 nov 2017 ägt av teknikhandelskoncernen Addtech AB. Vi erbjuder elprodukter för krävande miljöer och applikationer. Våra kunder finns huvudsakligen inom svensk industri (framförallt energi, marin, mobil samt olja & gas).

 

2017

Omsättning: 52,9 MSEK

Medarbetare: 11

Huvudkontor: Göteborg

Våra samarbetspartners

Vi arbetar med produkter från ledande tillverkare

För att kunna erbjuda marknadens bästa lösningar ställer vi höga krav på de partners vi väljer att jobba med. Vi erbjuder driftsäkra elkomponenter inom produktområdena Ex-materiel och automation från väl beprövade och ledande tillverkare som ligger i absoluta framkant.

Logotyp FSGLogotyp FSG
Logotyp ElestaLogotyp Elesta
Logotyp AbtechLogotyp Abtech
Logotyp HawkeeLogotyp Hawkee
Logotyp SchlemmerLogotyp Schlemmer
Logotyp SteuteLogotyp Steute
Logotyp WolfLogotyp Wolf
Logo Kendrion GreyLogo Kendrion