Vår resa som företag

1965 – Företaget startades av Erik Reinhold

Året var 1965 och Pulsteknik startade som tillverkare av reläbaserade automatikskåp. Några av kunderna var Wasa Spisbröd i Filipstad och Arlövs Sockerfabrik i Arlöv.

1968 – Import av komponenter

Efter bara några år som tillverkare av reläbaserade automatikskåp gjordes bedömningen att framtiden istället låg i att importera elkomponenter från Europa.

1972 – Tillverkning av elektronik

Eftersom det redan från början fanns en förståelse för att tillverka kundanpassade relästyrningar så blev nästa steg att tillverka kundanpassade tidreläer och efterhand mer och mer avancerade elektronikstyrningar för till exempel PH-mätning, hissapplikationer och bakgavelstyrningar.

1997 – Ex-produkter

Vi hade nu ett intressant produktsortiment av elkomponenter men kände hela tiden att det saknades möjlighet att erbjuda processindustrin i Göteborgsområdet lämpliga Ex-klassade produkter. Nu var det dags. De första Ex-klassade produkterna var kapslingar, plint och egensäkra produkter.

1999 – ISO 9001

Ända sedan starten har vi på Pulsteknik satt en ära i att leverera kvalitetsprodukter. När trycket kom från marknaden att företag skulle certifiera sig så valde vi DNV och certifieringsnivån ISO 9001, eftersom vår verksamhet omfattade hela processen: från marknad, via konstruktion och produktion – till leverans.

2004 - Sönerna tar över

Lennart och Anders Reinhold tar över Pulsteknik. Lennart som VD och Anders som teknikansvarig.  

2007 – Elektroniktillverkning avyttras, fokus på Ex och Automation

Pulsteknik var nu ett litet stabilt företag som vi ville fortsätta att utveckla och vi hade dessutom byggt upp ett omfattande produktområde. Det resulterade i att vi avyttrade elektroniktillverkningen för att i istället fokusera på Ex och automation.

2017 – Miljöarbete tar fart och Pulsteknik förvärvas av Addtech AB

Efter önskemål från marknaden påbörjar Pulsteknik arbetet med att bli miljöcertifierade enligt ISO14000.  

Den 1 november blir vi en del av teknikhandelskoncernen Addtech AB.
Läs mer på www.addtech.se.

2018 – Ny VD och ökad samverkan med strategiska partners

Magnus Andersson med en gedigen bakgrund inom Esab blir ny VD. Organisationen förstärks med nya medarbetare inom försäljning, ekonomi och inköp.

Pulsteknik tar ett strategiskt beslut att liera sig med värdeskapande internationella leverantörer som Hawke International, G.M. International, FSG, Abtech och Steute. Genom detta skapas möjligheter att erbjuda större helhetsåtaganden och få tillgång till nya marknader.