Framtidens blåa energi är den nya energikällan!

CorPower Ocean valde Pulsteknik -Elkapslingslösning

Kostnadseffektiv el från havsvågor - Wave Energy Converters - ny klass av högeffektiva vågenergiomvandlare.

CorPower Ocean valde Pulsteknik -Elkapslingslösning

Framtidens energi!

Pulsteknik AB har förmånen att få vara med, om dock en liten del i ett innovativt företag som lyckats att ta fram högeffektiva vågenergiomvandlare ut på marknaden, CorPower Ocean.

CorPower Ocean är idag en av de ledande utvecklare av vågenergiteknik och använder 40-års havsenergiforskning för utveckling av en ny klass högeffektiva vågenergiomvandlare, Wave Energy Converters vilket skapar både en ren och kostnadseffektiv el från havsvågor.

Vågenergiomvandlaren Wave Energy Converters (WEC) är en punktabsorberande system av energiomvandlare, med en tung boj på ytan som absorberar energi från havsvågor. Bojen är ansluten till havsbotten med hjälp av ett spänt förtöjningssystem. Tekniken är inspirerad av det mänskliga hjärtats pumpprincip och på samma sätt använder CorPower WEC lagrade trycket för att generera energi från vågor i två riktningar. Det mänskliga hjärtat använder lagrat trycket för att ge kraft för returslaget, vilket bara kräver att hjärtats muskler pumpar i en riktning. På liknande sätt använder CorPower WEC ett förspänningssystem för att dra bojen nedåt som skapar en stor mängd energi. Detta möjliggör relativt hög produktion av hållbar el per installerad massa i havet, vilket gör den kostnadseffektiv.

 

Framtidens blåa energi är den nya energikällan. Jämfört med tidigare kända vågtekniker så får man idag ut fem gånger mer energi per ton av CorPower vågenerginomvandlaren, WEC. Den genererade energin följer EU-s klimatmål vilket är en viktig parameter för framtidens energiförsörjning.

 

Företagsfakta

CorPowers Ocean kompetens kommer från en rad engagerade medarbetare från 10 olika nationaliteter med djupa tekniska kunskaper, som kombinerar sektorerfarenhet från flera andra havsenergiutvecklare och med en stark meritlista från tidigare tekniksatsningar. Utvecklingslaboratorium och huvudkontoret finns i Stockholm, Sverige samt att de har kontor i Norge, Scotland och i Portugal.

CorPowers mål är att framgångsrikt introducera typcertifierade WEC-produkter på marknaden senast 2024, vilket gör det möjligt för kunderna att bygga vågenergiomvandlarparker med konventionell projektfinansiering.

 

Teknik när den är som bäst!

CorPower är partner och leverantör av vågkraftverk till projektutvecklaren Simply Blue Energys banbrytande våg- och flytande vindkraftsprojekt Western Star lokaliserat utanför Irlands västkust. Vilket ger en föraning för framtida marina förnybara energikällor och markerar ytterligare ett viktigt steg framåt.

"Project Saoirse" kommer att ligga 4-6 km från County Clare, med planerad utplacering av de två första etapperna av 5 MW + 25 MW kapacitet. Följ projektet, https://westernstarmarine.com/


 

Pulsteknik AB levererar

Kundanpassad elkapsling från Abtech

Benämning: ESSX62002GPAC

Stainless Steel Enclosure 510x780x200mm
IP Rating: IP66, Certificate level: Safe Area Use

Visa fler