Nexy vinner första plats i teknologirankningen "Mesures 2019"

Nexy vinner första plats i teknologirankningen "Mesures 2019"

Trådlösa, sensorbaserade nätverk för industriell produktion & intralogistik

Internationellt erkända Measures magazine, rangordnar årligen tio särskilt innovativa företag inom området instrumentering och automatisering. Juryn beslutade i år att tilldela första priset i kategorin “Industrial Software” till ”nexy multiprotocol-lösningen för trådlösa sensornätverk” av Steute. Andra tävlande företag i denna klass var Schneider Electric, Siemens, Omron, Rockwell Automation, PTC, Sick, Siemens och Linaware. Steute vann även 2009, då med sitt sortiment av trådlösa strömbrytare för energi.

Nexy Multiprotocol digitaliserar processen och hanteringen i din produktionsmiljö och kommunicerar direkt till företagets affärssystem. Steute har genom en kombination av sensorer, mjukvara och tjänster bland annat en lösning med automatisk påfyllning av lager och optimering av produktiviteten. Detta sker med hjälp av insamlad sensordata i realtid. Ett bra exempel på Industri 4.0 och hur digitalisering på ett unikt sätt gör det möjligt att öka flexibiliteten, optimera produktionen och därmed stärka konkurrenskraften.

Enligt "Mesures 2019" är nexyteknologi särskilt lämpad för AGV-baserade (Automated guided vehicles) tillverkningsprocesser där materialflödet är kontinuerligt. Detta innovativa tillvägagångssätt kommer att implementeras för produktion i fordonsindustrin i slutet av 2019.

Läs mer om exempel på hur nexyteknologin används!

Visa fler