4 trender

SPS - Smart Production Solutions för trettionde gången

SPS den ledande industrimässan för smarta tekniklösningar och automatisering ägde rum för 30:e gången den 26-28 november i Nürnberg . Fokus ligger som vanligt på att visa upp ny innovation och praktiska lösningar för specifika arbetsområden.

- Denna mässa ger oss möjligheter att följa den senaste utvecklingen inom automation samtidigt som vi får möjlighet att träffa några av våra strategiska partners, Steute, FSG, Kendrion och deras internationella kunder, säger Magnus Andersson, Pulstekniks vd.

- Vilka trender ser du på årets mässa?

- Fortsatt och självklart handlar mycket om Industri 4.0, digitalisering, trådlöst och automatiserad styrning. Det man tidigare talade om är nu fler och fler färdigutvecklade och implementerade lösningar som medför stora effektiviseringar. Innovation föder innovation och ger utrymme för nya affärsmöjligheter.  

- Som förväntat genomsyras mässan av nutidens stora teman - miljö, återvinning, vind & vatten

- En teknologi som däremot inte syntes mycket av var 5G vilket förvånade oss men det kommer säkert att ändras till nästa år.  

- En annan observation är att de stora aktörerna i år verkligen har ansträngt sig för att skapa heltäckande arenor för möten, föreläsningar, utställningar, case studies, demo, mat och social samvaro. Jag upplevde att många besökare valde att stanna längre i denna typ av utställningar.      

SPS - Smart Production Solutions för trettionde gången
Visa fler